2014. augusztus 5., kedd

Hamvas Béla idézetek így reggelre


 Leljétek benne kedvetek és gondolkozzatok el kicsit a szavain, ha hozzáfűzni valótok van azt szívesen veszem!





"Sok-sok millió ember él ötven és hatvan és még több évig, és sohasem jut eszébe, hogy él, csak itt van, valamiképpen itt van, derengő, álomkóros állapotban."


"Az ember ott kezdődik, hogy teremt valamit, ami nincs. Valakinek lenni a semmiből. Nem a legkisebb, hanem a legnagyobb ellenállást keresni. Csak azt érdemes megcsinálni, ami lehetetlen."


"Ami földi, terhemre van. Végtelenül terhemre. Semmi sem kínoz jobban, mint testi szükségletem: a meleg szoba, a ruha, az étel, főként az étel, az éhség. Nehéz rabság. A test rabjának lenni."


"Nem okos, aki nem bolond egy kicsit, és nem egészséges, aki egy picinykét nem beteg."

"Az ember csak közösségben élhet boldogan, de csak a magányban lehet Isten."

"A világ az a hely, ahol a dolog nem az, ahogy van, hanem ahogy hat. A világban az embert nem valódi élete, hanem színészi teljesítménye szerint ítélik meg."


"Nem az győz, aki kemény marad, hanem aki meglágyul és enged és befogad és felad és feloldja magát. Az önfeladás nem a gyengeség, hanem az erő jele."

"Csak tévedéseknek van szükségük elméletre. - Csak az erőtlennek van szüksége hatalomra."

"Egyszer. Mindig csak egyszer. Mindig először, mindig utoljára. Nem a törvényt keresni. Szabadnak lenni. Nem alkalmazkodni. Elhatározni. Nem a megszokás. A váratlan. A kaland. A veszély. A kockázat. A bátorság... a küszöbön állni. Folytonos átlépésben lenni. Élve meghalni, vagy meghalva élni. Aki ezt elérte, szabad. És ha szabad, belátja, hogy nem érdemes mást, csak a legtöbbet."

Legyen szép és eredményes napotok!

Üdv: Mira. 




Nincsenek megjegyzések: