2013. október 11., péntek

Egy pszichológus eszmefuttatása

Sziasztok! Újra itt :)


 „Hogyha valaki egyszerűen csak betölti sorsát, az a legnagyobb emberi teljesítmény és hogy 
haszonelvűségünknek meg kell hátrálnia tudattalan pszichénk igényeivel szemben. „ (Jung)

Lelki fejlődésem, érésem szépen halad előre. Felismertem már hibáimat és körkörösen ismételt hibás sémáimat. Ez nem azt jelenti, hogy ismerem magam, mert ahhoz egy élet is kevés és azt sem jelenti, hogy nem követek el hibákat mert emberből vagyok, de már nem félek szembe nézni a nehézségekkel és nem félek az emberektől! Ez számomra a legnagyobb fejlődés, ezzel betöltve a VII-es házban lévő Napomat mely a Mérleg jegyében áll ( asztrológusok előnyben :) )

Újjászületés


Holnap 28 éves leszek, ekkor aktivizálódik a huszonnyolcas ciklus, mely születésünktől számítva minden 28. évben megismétlődik. Egyfajta megújulás, de egyben nehézség is. Hiszen ekkor újra éljük a születésünk kori állapotokat. Érdekes mód most épp itthon vagyok, egyedül, elvonultságban, kissé sötét is van, de nem félek és nem érzem magam magányosnak. Ez az állapot előhozza bennem a születésem előtti állapotot, mikor még az anyaméhben voltam. Rengeteg minden van most bennem, egy részről hatalmas hála annak a személynek aki engem a világra hozott! Köszönöm édesanyám! Elfelejtjük a születésünk napi ünneplésben, kit is ünnepelünk? Magunkat? Nem! Édesanyánkat, hiszen Ő volt az aki értünk szenvedett és ápolt, védett, táplált.
Másrészről érdekes lelki várakozás és izgalom kerít hatalmába, ezt az érzést nem tudom minek tudhatom be, valószínűleg magasabb szinten működnek ezek az érzések ahhoz, hogy ezt megértsem.

Ha más szemmel nézzük ezeket a születésnap előtti napokat, akkor úgy is értelmezhetjük, mint valaminek (valakinek) a megszületését, egy érési folyamat végét és ezzel egy új korszak kezdetét. Minden születésnap egy új év számunkra. Végezzünk hát számvetést, mi az amit jól csináltunk mi az mit jobban is csinálhattunk volt? Amiket elterveztünk vajon véghez is vittük? Mennyit adtunk és mennyit alkottunk? Legyünk őszinték és szigorúak önmagunkhoz. Oly rövid az életünk miért nem élünk a lehetőségeinkkel eléggé? Hiszen miden adott számunkra a tökéletes boldogsághoz ( ilyen a Földünkön nincs) és a harmonikus élethez. De mi a boldogság és mit nevezünk harmonikus életnek?

Boldog az az ember, aki minden napban, helyzetben, emberben meglátja a lehetőséget és annak a pozitív oldalát. Hiszen mindig a helyzet adott és a hozzáállás az adott szituációhoz, személyhez a mi döntésünk. Ezt már rég megtanultam.

Szerintem a harmonia az, amikor minden mindennel szépen összecseng.


Tehát újra Boldog Újévet kívánok magamnak. Elmúlt évemet nagyon sikeresnek és gyümölcsözőnek könyvelem el. Szerencsére türelmem és kitartásom túltett a nehéz és embert próbáló időkön. Fogadjatok meg egy tanácsot tőlem: mindig mindent ki kell várni, igen úgy ahogy Márai Sándor is írja. Mert minden amit szeretnék bekövetkezik EGYSZER, és ezt azért írtam nagy betűkkel,mert az egyszer lehet hogy sok évnyi távolságra van tőlünk, de az is lehet már csak egy órára, ezért nem érdemes feladni!

Gyönyörű és csodás őszi napokat kívánok Nektek és pozitív hozzáállást az életetekhez!

Remélem értékelitek, hogy így kitárulkoztam nektek az éterbe és ki tudja kiknek, de írásaim mindig, csakis segítő szándékkal születnek.


Üdv: Mira.


Hermész a háromszor nagy4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Mira, bár kicsit megkésve, de boldog születésnapot és harmónikus fejlődést kívánok Neked!
Szép az írásod, köszönet az őszinte megnyílásért.
(nem Márai Sándort akartál írni?)
Üdv,
Kazu

Korinna írta...

Kedves Kazu! Igazán köszönöm :) Miért Te ugy tudod ez Márai idézet? Én Jungra emlékszem, lehet rosszul.

Korinna írta...

Jaaa most látom az elírást! :D Köszi az észrevételt :)

Névtelen írta...

Kedves Mira, valami eszembe jutott az írásoddal kapcsolatban, az mellett, milyen érdekes, hogy a szellemi tanítás gondolatai mennyiféleképpen tudják elérni az embereket. Más szavakkal, más témákba csomagolva, de valamennyien ugyanarról beszélünk. Amiről nem hallottam még, az a 28-as ciklus. Az több ezer éves asztrológiát becsülöm, de napjaink csillagjóslásairól nem tartok túl sokat, annyira üzletivé vált és ebből kifolyólag hamissá, szerintem. Ezzel nem azt mondom, hogy mindenki csaló, aki hivatásszerűen űzi, de az átlagember nem tud különbséget tenni közöttük. Na, mielőtt belebonyolódnék, érdekes lenne, ha esetleg ilyesmi témáról írnál valamit, amennyiben megvan ehhez a kellő ismereted. Csak egy tipp, engem érdekelne.
Üdv, Kazu