2012. október 24., szerda

Plútó a a gyökeres átalakító

Sziasztok,


Hadd legyek megint aktuális és következzen a Plútó, mely a Skorpió jegy uralkodó bolyója. Ma léptünk be a Skorpióba, mely arra ösztönöz bennünket, hogy ebben az időszakban kicsit magunkba nézzünk és leltárt készítsünk. Őszintének kell lennünk saját magunkhoz, nincs eltussolás, különben önmagunkból csinálunk bohócot.

Plútó
A Plútó ketősjellegű, tüzes és nedves, és a féfias és nőies elem is keveredik benne, de a tüzes férfias jelleg dominál.

Mint elv, a gyökeres átalakulást, a sokrétűséget, a megoldást követelő válságokat, széleskörű és nagyarányú átalakító hatásokat, a veszedelmes melléktermékekkel járó, de kívánatos erjedést képviseli.

Jellemformáló hatásai: hogyha harmonikusan nyilvánul meg akkor - elszánt, merész, mindennel szembeszálló, vakmerő, nem tér ki a problémák elől, hatalmas lendületű, fokozottan tevékeny, magávalragadó, mindent a magas szempontból, összegezve lát és a végső célnak rendel alá, legyőzi saját lényének alantasabb vonásait, élretörő, vezetésre hivatott, nemcsak akarja az újat, hanem óriási erővel  dolgozik az új rend létrehozásában, mágikus képességei vannak.

Diszharmonikus megnyilvánulásban: ő a romboló, fanatikus, ellenérvre nem hallgató, dacos, lázadó, ellentmondó, kíméletlen, kegyetlen és durva, erőszakos, bosszúálló, túlzottan érzéki, sötétkedélyű, zárkózott, betegesen önös, kielégíthetetlen, nem válogat az eszközökben céljai elérésére, engesztelhetetlen és hajlíthatatlan, zsarnoki, vadul féltékeny, fekete mágiára hajlamos. 

Plútó jele

A szervezeteben a Plútó hatása alatt állnak a tobozmirigy, (melyet Schleich a lélek, az emberi lényeg székének tart), a belső kiválasztású mirigyek. 

Ahogy látjuk eléggé tömény egy planéta. Akinek domináns helyen van a horoszkópjában, annak a személyiségében biztos felleljük a fent leírt tulajdonságok valamelyikét. Ezeket a személyeket nem egy kedves, érzelmes embernek ítéljük meg, és nem lehet őket nem észre venni. 

Ezt a bolygót C.W.Tombaugh fedezte fel 1930-ban, ami időben egybe esett a szélsőséges fanatizmus és erőszak-tendecia megjelenésével. A plutóniumot az atombomba gyártásához használták fel, a világ egyre inkább kezdett függni a kőolaj-kitermeléstől. Freud, Adler és Jung ez idő tájt dolgozták ki a mélypszichológiát, amely új dimenzióval gazdagította az addigi lélektant. Ismertté vált az emberi tudattalan léte, egy olyan árnyékoldalé, ahol sok értékes, de problémás adottság és témakör található, amelyek meghatározzák életünket.

Nem egy híres pszichológus, terapeuta vagy tanácsadó horoszkópjában fellelhető az erős Skorpió vagy Plútó hajlam.  

ÁrnyékoldalA Plútó bolygó így tudattalanunkkal "al-világunkkal"-kal van összeköttetésben és a kollektív, bár inkább tudattalan hajtóerőkkel és áramlatokkal. 
A mitológiában Hádész/Plútó az avilág ura. Hádész uralja az alvilágot és a holtak lelkét is. Nem ismer részvétet, aki egyszer belépett birodalmába, annak nincs visszatérés.  Hádész azonban egyben a leggazdagabb isten. A föld alatt rejtőző kincsek - ásványkincsek - ura is. 

A Plútó a horoszkópban arról ad felvilágosítást, hogy:

1. Mely életterületeken meghatározóak számunkra a szilárd elképzelések, eszmék és vélemények.
2. Hol hajlunk arra, hogy idealizáljunk valamit pl. személyt, munkát, ami már túllépi az emberileg lehetségeset.
3. Mely területen van nagyobb erőnk a koncentrálásra, és hol hagyhatjuk el a lényegtelent.
4. Mely témában van különösen nagy regenerációs képességünk, legyen az lelki, vagy testi természetű.
5. Milyen jelentőségűek számunkra családunk -vagy egy csoport, ahová tartozónak érezzük magunkat, és hol fontosabbak a csoport, a családi hagyomány továbbélése, mit saját személyünk.


Az alivlág egyik folyója

Ha a Plútót, mint figurát vagy személyt szeretnénk elképzelni akkor a következő karakterekre gondolhatunk: a mágus, boszorkány, csodadoktor, hittérítő, szektavezér, hittérítő, guru, terapeuta, karizmatikus vezető.

A változáshoz és ahhoz, hogy valami új jöhessen létre, akár saját magunkban vagy a világban, először a réginek kell elpusztulnia. Néha ez a változás fájdalmas és sok lemondással jár, viszont a célt kell a szemünk előtt tartani. 
Az ismert emberek világából számomra igazi Plútói figura például Jack Nicholson - ő egy igazi eszelős, elborult agyú, az ördög- persze csak a filmjeiben, de valahonnan elő kellett magából szednie ezeket a karaktereket. Az alábbi két képen eléggé borzadáj a pasi, de én személy szerint imádom.


Joker szerepe a Batman filmben


A ragyogás című fillmben

Ennyi fért most a bejegyzésembe. A Plútóval tehát vége a planéták elemzésének. Ezután jöjjön valami más, hogy mi, az maradjon egyenlőre meglepetés. Addig is nézegessétek  a videókat és olvasgassátok a könyveket. Folyamatosan frissül a blogom.

Had kívánjak jó éjszakát egy videóklippel, melyben az a hírhedt előadóművész énekel, aki mintha most jött volna fel a pokol hetedik bugyrából :D A neve Marilyn Manson egy régi nagy kedvencem. Ő is egy Plutónikus figura.Üdv:K.

Felhasznált irodalom: Brigitte Hamann: A tizenkét archetípus, Baktay Ervin: A csillagfejtés könyve, Rákos Péter: Horoszkóp útikalauz
Nincsenek megjegyzések: