2012. október 1., hétfő

Neptunusz - a spirituális pólus


Ez a gyönyörű szép kék órisábolygó a Halak jegy uralkodó bolygója. A Halak jegy a vizes jegyek közé tartozik. Számomra a Neptunusz egy közeli élmény, mivel a saját horoszkópomban meglehetősen hangsúlyos helyen áll, így nem esik nehezemre a leírása.

" A neptunusz, mint spirituális pólus, az intuíciót és a képzeletet inspirálja. Az intuíció az a képességünk, amellyel anélkül tudhatunk vagy érthetünk meg dolgokat, hogy értelmünket hívnánk segítségül". Ez a palnéta a misztikum, az álom, a képzelet, intuíció bolygója. Mindaz  kapcsolódik hozzá, ami megfoghatatlan, szemmel nem látható, értelemmel föl nem fogható. A Neptunusz a nem anyagi világ képviselője. Egy fejlett személyiségű ember a maga hasznára hajthatja a Neptunusz hatását. Ő lehet az álomlátó, utópista, médium, misztikus, de ha negatív oldalát fejti ki a planéta, könnyen lehet a drogos, alkoholista, hazudozó, csaló is.


"A víz a lélek szimbóluma, s mint tudjuk, nélküle nincs élet a Földön. Lélek nélkül az ember is csak vadállat lenne. A lelkünk területéről érkeznek a megsejtések, inspirációk és sugallatok, az álmaink, valamint a csupán értelmünkkel fel nem fogható belső bizonyosságok. De innét indulnak ki a fantáziaképek, érzéki csalódások és kényszerképzetek, soha nem teljesülő vágyaink is. Keskeny a határ a miszticizmus és a tévképzetek között! Aki nem rendelkezik stabil alapokkal (érett személyiséggel), könnyen összetévesztheti e kettőt!" Akinek domináns helyen van a horoszkójában, például Halak az aszcendense  vagy 1. Házában van a Neptunusza, azok az emberek vonzódhatnak a spiritualitáshoz, az ezoterikus tanokhoz, meditációhoz. Sokszor érezhetik azt, hogy ez az anyagi világ egy kész téboly. Gyakran szűknek és bezártnak érzik a saját testüket, megterhelőnek a hétköznapi apró harcokat a létért való küzdelmet. Zordnak, barátságtalannak és nehéznek érezhetik a földi világban való érvényesülést. Ezért nyúlnak gyakran a tudatmódosító szerekhez, hogy könnyebben el tudják viselni ezt az elanyagiasodott világot. Pozitív megélésben szívesen és könnyen meditálnak. Embertársaikkal kedvesek, empatikusak, nagyon hajlítható, simulékony személyiségek.  A segítő szakmákban gyakran dolgoznak Halak jegyű, neptunikus személyiségek, például nővérként, terapeutaként, természetgyógyászként, óvónőként, pszichológusként. Egy férfinak akár nőies jellemet is adhat. Lehet jó családapa, akinek mindene a gyerekei, de a valóságtól elmenekülő iszákos férj is.

A Neptunusz jellemzőihez tartozik még a határok nélküliség a mindennel és mindenkivel való egység érzése, a megvilágosodás pillanatai. Nem véletlen, hogy a Halak korszak jelszava a hit, a szeretet, az  elfogadás. Jézus a Halak korszakban élt és a Krisztusi szeretetet hirdette. Ami most, jelen korunkban újra előtérbe kerül. Ugyanis 2012.február 3.-tól 2025. március 30.-ig  a Neptunusz belép  a Halak jegyébe, ami ugye a saját jegye és ez hatással lesz az egész társadalmunkra. Hogy milyen hatásai lesznek egyéni és globális szinten, had idézzem Oláhné Mednyánszki Kriszinát:


„Fizikai síkú hatásai


      -  Mindent erősít, ami menekülési lehetőség a realitás nehézségeiből: a tudatmódosítók használatától a munkaalkoholizmuson, a virtuális világtól való függésen (ahol másnak adhatom ki magamat, mint aki vagyok), szenvedélybetegségeken keresztül az öngyilkosságig.
- Önpusztító hatású „fellegekben járás”, meddő álmodozás, őrület, az elme elborulása.
- A felelősségvállalás, elköteleződés kerülése. Hazugságok és titkok, melyek eltávolítanak.
- Akár besúgóhálózat kiépítése, mely „remek eszköze” a félelem és káosz időszakainak.
- Az illúziók világa, a „rózsaszín szemüveg” az életünkben, ahol naivan rajongunk. Így szeretetéhségünkön keresztül becsapás, megcsalás, félrevezetés, csalódás, kihasználhatóság megtapasztalása is.
- Spirituális biznisz –tudatos megtévesztés szelleminek álcázott eszközökkel.
- Szektásodás, új vallási irányzatok, tanítók, melyek feltétlen elfogadást követelnek, s akár erőszakkal is rá akarják erőltetni az „igaz hitet” másokra.

Lelki síkon megjelenő hatásai


- Késztetés a saját egó és az anyagvilág kötöttségeitől való megszabadulásra, szemléletváltásra.
- A tudattalan területek feltárása, pszichológia tanulmányozása, gyakorlása.
- Magzati élet, halál, álom, hipnózis és transzállapotok kutatása, fejlesztése, gyakorlása.
- Ihlet, kreatív művészi fantázia fokozódása. Jó vizuális látásmód, vonzódás a filmek, zene, képek világához.
- Könyörületesség mindenki iránt. Belső eszmék szerinti élés.

Szellemi hatásai

- Az egységélmény átélését jelenti a bensőből indulva a legmagasabb síkon. Megszabadulás az „én-től”. (Jung: individuáció, vagy Assagioli: spirituális pszichoszintézis fogalma)
- Az élet spirituális dimenzióinak felismerése, mely tágítja az egyéni horizontot, s megmutatja az anyag mögötti világ létezését.
- Tapasztalaton túli dolgok, amit a szívünkön keresztül élünk át.
- Transzcendens gondolkodás és élmények, intuíció, extraszenzoriális tapasztalás. Sejtelmek, parapszichológia, beavató művészet.
- Vágy arra, hogy eggyé váljunk magával az élettel, hogy teljesen feloldódjunk az egységben.
- A dualitást- a megosztó kettősséget polaritássá- kiegészítő kettősséggé változtatni!”

Mindezek a hatások minden egyénnél a saját lelki érettsége alapján fog megnyilvánulni. Én bízom a minél pozitívabb hatásban, most van itt a lehetőségünk, hogy feljebb lépjünk és úgy éljünk, ahogy Jézus is mondta: Szeresd felebarátaidat, mint önmagadat. Ehhez azonban önmagunkat is meg kéne szeretnünk.

Ahogy a legjobb jóbarátom mondaná: Szeressétek egymást gyerekek!

K.

Forrás: Brigitte Hamann: A tizenkét archetípus, Jhampa Sh. és Jan V. Angel: Buddhizmus és asztrológia, Oláhné Mednyánszki Krisztina ( http://www.mindenamionismeret.hu/).


1 megjegyzés:

Adriana Timko írta...

Köszi Mirus a pozitív és üdítő gonolatokat és tanácsokat. "Szeressétek egymást gyerekek! "
Eljön az az idő is mikor már nem kell visszaszámlálnunk az időt amit együt tölthetünk! Hiányzik a legjobb barátom, mindig, állandóan és egyfolytában!