2012. július 13., péntek

Uránusz a különc

Uránusz

Ő a különc és nem csak a horószkópban! A Naprendszer bolygói közül is kitűnik, azzal, hogy forgástengelye  98°-os szögben hajlik a Nap körüli pályasíkjának normálishához. Az Uránusz nagy tengelydőlése azt jelenti, hogy a bolygó szinte "gördül" a pályáján, ráadásul ezt nem előre teszi, hanem visszafelé. Az Uránusz 1781. Március 13.-án fedezték fel. Összesen 27 holdja van ezek közül sorrendben a legelső a Miranda, a legnagyobb pedig a Titánia.

Az Uránusz a Vízöntő jegy uralkodó bolygója.  Ereje pozitív, légies, férfias, szétáradó erejű.  Képviselője azon elveknek, mint a magasabbfokú értelmiség, függetlenség, kötetlenség, újítás, forradalmi, hirtelen változások, eredetiség, érzékfölötti szellemi dolgok.  
Minden olyan dolog, személy, történés, mely Uránikus, arra jelemzőek a következő jegyek: furcsa, más, extrém, a hagyományos rendszerekből való kilépés, gyors átrendeződési folyamatok, láncreakció- szerű változások, alternatív megoldások, műszaki újdonságok

A mostani korunkra ezek a jellemzők teljesen mértékben ráillenek. Manapság már olyan mértékben fejlődik a technika, hogy követni sem tudjuk. Japánban már robotok hozzák ágyba a reggelit, 2013-ban pedig piacra dobnak egy olyan  szemüveget, amellyel már mindent, de tényleg mindent el tudunk majd intézni és még csak nem is kell egész nap a számítógép előtt ülni. Akit érdekelnek a legújabb technikai vívmányok, az ITT  megnézheti a videót róla.

Mint minden planétának, az Uránusznak is meg vannak a negatív tuladonságai. Ezek a következők lehetnek: önfejű, kapkodó, kirobbanó indulatú, túlzó, feltűnést kereső, gátlástalan, lázadó, utópiákban hívő. „Általánosságban összefügg mindennel, ami hirtelen, váratlan, rossz értelemben katasztrófális hatású.”
Uránikus figurák lehetnek: a társaság bohóca, az furcsa zseni, a feltaláló, a polgárpukkasztó, a programozó rendszergazda. 
Az utóbbi pár évben sok olyan dolog történt és történik is folyamatosan, melyek az Uránusz hatása alat vannak illetve a Vízöntő kor sajátságai. 

Ilyenek például:
-       -  több országban támogatják a melegházasságot, úgy mint Dániában, 2013-tól Franciaországban, és Amerika több államában is
-         egyre szélsőségesebb az időjárás, egyre több földrengés van a világon
-       -  rendkívül modern technikai dolgok kerülnek a piacra, melyek megkönnyítik az emberek életét
-      -   az emberek egyre többet foglalkoznak a spiritualitással, a saját lelkükkel, a meditáció, vagy telepátia ma már nem ismeretlen fogalmak. Hál’Istennek egyre több olyan csoport alakul, melyek a Föld megsegítését tűzik ki célul
-       -  gyökeres változások történnek, a régi rend már elavult és használhatatan és helyére egy új eszme kerül, melyet csak forradalmi vátozás útján valósíthatunk meg
Ezek a dolgok kicsiben a szűk környezetünkben is érződnek, illetve a nagyvilágban is.

Ha személy, akkor számomra rendívül erős Uránikus figura volt John Lennon, egy foradalmár volt, nem meglepő, hogy horoszkópjában az Uránusza együttállásban volt az Aszcendensével, vagyis nem lehetett nem észrevenni őt a különc viselkedését.

A szabaság élharcosa a Szabadság szobornál

Feleségével, Yoko Onoval

Továbbá a The Mask című filmben Jim Carrey egy igazi csodabogarat alakít, szerintem valami fantasztikusan!
Eszelős :D

Festők közül ki más, mint Salvador Dalí.

A művész Úr! 

S hogy a mai korból is említsek valakit,  a polgárpukkasztó Lady Gaga, csak kérdés, hogy ez a saját személyisége e vagy csak marketing fogás.

Érdekes az egyszer biztos!


Remélem ezekkel a példákkal érzékeltetni tudtam, milyenek is az uránuszi energiák. Ne féljünk a változástól, még ha azok gyökeresen felforgatják is a hétköznapjainkat! Legyünk nyitottak és rugalmasak, készek a változásra és megújulásra.

Mindenkinek Boldog péntek 13.-át!

Üdv:
K. 
Nincsenek megjegyzések: