2012. május 31., csütörtök

Jupiter - a szerencse forgandóEgy kis kihagyás után folytatnám a planétákról a beszámolómat. Nem sorban írom őket, hanem ahogy éppen a lelkemben érzem melyik is akar sorra kerülni. Na most épp a Jupiter. 
A Naprendszer legnagyob és legszebb palénátája. A Nyilas jegy uralkodó bolygója. Ha meg akarnám személyesíteni, akkor mint bölcs tanítóra vagy papra gondolnék. Ő a jóságos mecénás, bölcs keresztapa, pozitív gondolkodó. Jelentése bőség, szerencse, gazdagság,a jövőbe és saját magunkba vetett hit, filozófia, vallások, bölcsesség. 
A ház ahol áll, ott érezzük magunkat a legszerencsésebbnek,korlátok nélkülinek. Bőkezű, nemes, optimista, jóindulatú. Mindenből sokat ad, a jóbol és a rosszból is. Így lehet felfuvalkodott, vagy  túlzó is.
Összefüggések keresése, szintetizálás, egy magasabb értelemben való hit, mind jellemzi a Jupitert. Mottója: " Nem látom, de hiszem".
Tanulékonyság, tudásvágy,jellemzi,a Jupiter maga a szeretet egysége. Egy jupiteri személyiség megmondja a tutit, oktat, tanít, jó humorú, mellette nem lehet unatkozni. Mindig pörög, tele van tettvággyal és célkitűzésekkel. Azonban a nagyképűség sem áll tőle távol. 


A nagyság jellemző rá, például ha valakinek az aszcendes közelében, vagy első házában van a Jupiter, megesik, hogy olyan nagy az illető, nagydarab vagy magas, esetleg óriási a mosolya, vagy valami olyan feltűnően nagy rajta. A kisugárzása is lehet olyan "nagy", kitölti a teret. Karinthy Frigyesnek is első házas Jupitere volt, egy viccmester volt hála a Jupiternek.
Ha színészek, akkor nekem Julia Roberts azzal az órisái mosolyával nagyon jupiteri. Ha fa, akkor egy hatalmas,jóságos árnyékot adó Tölgyfa, vagy mamut fenyő.
Fenséges mamut fenyő


Ha épület, akkor a Gízai Piramisok, a bölcsesség és szentség jelképei. 
Ha állat, akkor az óriási ámbrás cetek. És így folytathatnám az analógiás láncolatot.
Azt hiszem érzékelhető, hogyan is mutatkozik meg a Jupiter energia a természetben vagy egy ember jellemében.
Csontváry Kosztka Tivadar egyik képe ugyancsak jól szombolizálja ezt az energiát.
A Jupiter templom romjai


Ha pedig énekes, akkor Luciano Pavarotti, bár ő a Mérleg jegy szülötte, mégis a  nagyság, kiterjedtség jellemzi, talán az Oroszlán aszcendense miatt. Hangjával és a zenéjével tanított minket, jó volt ránézni, életvidám, bölcs figura.
Az Ő zenéjével zárom most soraimat, mindenki lelje benne örömét.
Remélem tetszett a Jupiter az én szemszögmből, hiába a kedvem is megjött ahogy Róla írtam :)
Szép estét Mindenkinek, hamarosan folytatom, hogy melyik palnétával az maradjon az én titkom.

Nincsenek megjegyzések: