2012. április 19., csütörtök

Szerelmes VénuszVénuszA Vénusz más néven Esthajnal csillag - a Földről nézve a legfényesebb csillag. A testi szerelem, a szépség, hódítás, nőiesség jelképe. Azonban a Vénusz képviseli az esztétikát, a művészetet,a flörtöt, a házasságot is. A Bika és a Mérleg jegy uralkodó bolygója.
Testrészei: torok, nyak, vesék, belső nemi szervek.
Minden olyan dolog köthető ehhez a planétához, ami kellemes érzést nyújt számunkra, a társasági életet, luxust, kellemet, bájt, divatot, szerelmeskedést, finom ízeket és illatokat, kellemes anyagokat. 
A Vénusz szelíddé, barátságossá tesz, azonban olykor túl határozatlanná és romantikussá is.
Férfiaknál a horoszkópban a Vénusz jelöli azt a nőideált akire vágyik, illetve a saját lelkében élő női oldalát (animát). Nagyon sok esetben a férfiak ezt a női részüket elnyomják, és csak kivetítve tehát a feleségük/ szeretett nő személyében élik meg. A Hold jelöli a feleség képet a férfi horoszkópban, illetve az anyát.
Női horoszkópban a Vénusz a saját nőiességhez való viszonyt jelöli. Ezzel szemben a Mars jelöli női horoszkópban azt a férfi képet, akit ideális szeretőjeként vár, a Nap pedig a férjet jelöli. Érdemes szemügyre vennünk a párunk és saját horoszkópunkat is. A párunkban mindig a saját lenyomatunkat keressük, tehát ha nekem van egy Kos Marsom, akkor olyan férfit keresek magam mellé, akár tudattalanul is, aki irányít, vezet, energikus, férfias, aktív. Ha pedig a párom Vénusza mondjuk a Bikában van, akkor egy megbízható, szép, és érzéki nőre vágyik. Ezek persze apró részletek a képletből, sok mindentől függ az, hogy össze illik e két ember, vagy sem azonban a legfontosabb az, hogy párválasztáskor azzal kerülünk kapcsolatba, aki képes a feladatunkat segíteni az életünkben.
A női szexualitás figurája a Vénusz. Itt nem a termékeny, anyáskodó Hold jellemről van szó, hanem az aktív férfi komplementer párjáról, a csábító nőről. A férfi a saját Vénusza alapján keres társat, ha azonban a nő anyává válik elkezdi élni a Holdját, a legtöbb esetben a férfi ilyenkor hiányt él át, elveszti Vénuszát, és sajnos sok esetben más nőben keresi azt.

Botticelli: Vénusz születése
A habokból kiemelkedő Vénusz ma már nem nevezhető női szépségideálnak. A mai túlságosan is feminin férfiak nem tudom mit kezdenének egy ilyen derék nővel. Az elnőiesedés a világunkra manapság jellemző. Nehéz igazi férfit találni, olyat aki nem szedi a szemöldökét,nem gyantáztat, nem jár gyakrabban kozmetikushoz mint a kedvese és  nem kerül minden héten érzelmi válságba és sértődik meg, brrrr borzongok ettől :D
Milyen érdekes a Vénusz a bejegyzés témája, mégis mennyit írok a férfiakról. Hiába, nélkülük nem lenne az igazi ez a Világ.
Személyes rész: Az én párom Vénusza a 7-es ház csúcsán van, a Bika jegyében, a 7-es és 12-es házúrként.(margóra megjegyezném, hogy ugyanez a Vénusz, 7-es 12-es házúrral ott van a testvérem képletében is, csak a testvért jelölő házban! hát nem nagyszerű? :))
Hogy ez mit jelent? Kérem szépen azt, hogy pont én vagyok neki az igazi! Na jól van, azért nem esek túlzásokba. Viszont nagyon szépen látszik szerintem, hogy milyen csodás az asztrológia, milyen tökéletesen van megalkotva ez a világ. Ugyanis az én Napom a 7-es házban van, és Mérlegben. Vagyis   szépen "bele illek" az Ő sémájába, hozom a vénuszi Mérleg jellemet, akinek fontos a társ, a másik, jellemző a harmónia, fontos a szexualitás, valamint éppolyan fontos, hogy tükröződjek a másikban mint neki (a 7-es a társ háza, neki itt van a Vénusza nekem a Napom). Ez olykor zavaró is lehet, mert ha olyanok vagyunk egymás számára, mint két tükör, akkor bár szépen látjuk magunkat benne, viszont a tükör nem csak a szépet mutatja,hanem a hibáinkra is rámutat, ezért  olykor kellemetlen is egyben.


Szeretkezés

Gyönyörű a fenti kép,nemde? Igazi vénuszi szerelmeskedés. 

Remélem elnyerte tetszéseteket ez a bejegyzés.

Végezetül, had tegyem be a kedvenc szerelmes   dalomat a Ghymestől a Szárnyaskezű szeretők címűt. Ezzel kívánok mindenkinek erotikus jó éjszakát :)


  


1 megjegyzés:

Adriana Timko írta...

Jo kis infok, kossz a tippeket, maris utananezek mi a helyzet az en kepletemben. Szerelmetes jo ejszaka elnapolva, de el nem marad ;)
Puszika