2012. április 22., vasárnap

A Föld Napja! Éljen a Földanyánk!

Földanya
Rájöttem, hogy a legtöbb örömöt nekem az állatok és a természet adják. Az állatkák hálásak, nem kétszínűek, mint az emberek. Minden emberi kapcsolat valahol sekélyes. Mindegyik fél többet és többet akar a kapcsolatban, legyen szó baráti,vagy párkapcsolatról.A családot nem sorolom ide, mert a család az szent. 
A természet pedig csodálatos, a Földanyánk megad nekünk mindent ahhoz, hogy boldogok legyünk. Elénk tárja legszebb kincseit. Azok a csodás, nyugodalmas napsütéses tavaszi reggelek, amikor még minden csupa harmat és titok. Olyan, mint egy romantikus és szenvedélyes szerelem kezdete. Még nem tudjuk mi lesz a vége, de a legelején még olyan finom és vágyott minden mozdulat, érintés, csók. A legszebb egy nap kezdete, mint ahogy a szerelemé is. 
Földanya

Annyira fel tudok töltődni a természetben és nem is értem miért tolulnak az emberek egy helyre, hogy aztán egy nagy és menő városnak nevezhessék el, ezzel teremtve meg a stresszt és a boldogtalanságot. Körbe veszik magukat szeméttel, póttárgyakkal, melyekkel próbálják kielégíteni a vágyaikat, alkohollal, pénzzel, autókkal, pasikkal/csajokkal (kinek mi a zsánere). Én nem hiszek abban, hogy ha az embernek sok a pénze akkor boldogabb is lesz. Ezt tiszta szívből hiszem.
Épp ma láttam egy dokumentum filmet arról, hogy itt az idő végre, hogy megmentsük a Földünket. Gyerekek magyarázták el, hogy milyen károkat is okoz az ember a Földön, kizsigereltük már szegényt ahogy csak tudtuk. Itt az ideje, hogy felvegyük a jó irányt (Caramel). Ha egy 7-11 éves gyermek fel tudja ezeket a dolgokat fogni, akkor az "okos" felnőttek miért nem látják be, hogy nem lehet minden pénzzel megvenni?? Azt, hogy a világ összes kincse sem segít rajtunk, ha már egyetlen fa sem marad!? Megtudtam ebből a filmből többek között azt is, hogy minden második másodperceben egy futball pálya nagyságú erdőt pusztítanak ki a Földön!! :( Ezt nem akarom elhinni, a kérdésem, MIÉRT? A Földünk 90% - át víz alkotja, ugyanúgy mint az emberi szervezetet is , lássuk be, olyan mintha magunkat mérgeznénk és pusztítanánk. Ahogy fent úgy lent, ami kicsiben az, nagyban. 
Olyan jó volna, ha az én gyermekeim is megélhetnék azt, hogy milyen szép is ez a mi világunk. Vagy egy még szebb világba születnének. Ha most jól cselekszünk, akkor magasabb szintre juthat az emberiség, magasabbra, mint bármikor valaha a múltban. Igazság szerint, legbelül úgy érzem a képzeletbeli gyermekem, nem akar erre a világra megszületni.
Talán borúlátónak tűnhetek, de nem vagyok az! Az Egy hatalma a legfontosabb (Szepes M.), hiszen ha én jót cselekszek a Földért, akkor máris egyel többen vagyunk! Fogjunk össze és ne hagyjuk, hogy vége legyen az emberi fajnak. Tegyünk a jó irányba való változásért.
Úgy legyen.

U.I: Nagy ihlettel írtam meg a mostani bejegyzést, és csak miután leírtam, tudtam meg  a netről, hogy ma van a Föld napja, milyen érdekes :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Mira!
"Amikor kivágtad az utolsó fát és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénz nem ehető." (indián bölcsesség)
Ha ezt mindenki megértené, jobb lenne az életünk, de a kapzsiság nagy úr. A gyerekek nincsenek még agyonszennyezve a sok tévinformációval, hazugsággal, mint a felnőttek. De nem véletlen, hogy miért olyan fontos célréteg.
Ám jó látni, hogy sokan képesek megőrizni valamit ebből a gyermeki ártatlanságból, mint Te is. Ez reményt ad.
És igazad van, nincsenek véletlenek!
Namaste! Tabi Kazu

Korinna írta...

Szia Kedves Tabi Kazu!

Örülök hogy egyet értesz. Neked is boldog Föld napját :)

Mira.